Mjukdelsbehandling/ Triggerpunktsbehandling

Vi behandlar såkallade triggerpunkter med massage, stretching, Ischemisk kompression och akupunktur

Vad är en Triggerpunkt?

En triggerpunkt kan ofta uppstå som ett resultat av överansträngning av muskeln, men det finns många olika faktorer som kan påverka uppkomsten av triggerpunkter. Både fysiska och psykiska faktorer kan ha betydelse. Storleken på en muskel påverkar inte heller hur smärtsam en triggerpunkt är, utan det är snarare graden av irritation av muskeln. Det vill säga, en liten muskel kan vara mer irriterad än en stor muskel och således ge mer smärta. Och ju mer irriterad en muskel är, desto mer smärta uppkommer generellt.

En triggerpunkt definieras som en lokal spänning i en del av en muskel eller fascia och känns som en knuta eller ett band. Triggerpunkter förekommer nästan alltid på samma ställe i muskulaturen hos alla människor. Exakt varför de uppstår är inte utrett men man har kunnat se att statiskt muskelarbete och triggerpunkter har en koppling.

En triggerpunkt är öm vid palpation och kan ge smärta i specifika utstrålningsområden som ligger långt från själva triggerpunkten, detta kallas refererad smärta.

Ett exempel kan vara triggerpunkter i axlar och nacke som ger strålande smärta upp mot huvudet och spänningshuvudvärk eller triggerpunkter i sätesmusklerna som ger smärta ner i benen.

Strålande smärta upp mot huvudet, spänningshuvudvärk eller smärta ner i benen kan komma från triggerpunkter som behöver behandlas.

Behandling

Det finns många sätt att behandla triggerpunkter. Genom direkttryck så kallat ischemiskt tryck, stötvåg, stretching etc. men det viktigaste, förutom att få bort den aktiva triggerpunkten, är att finna den utlösande orsaken som gjort att triggerpunkten uppstått från första början.

Vi kan hjälpa dig

Behandlingar

Vi har semesterstängt fram till 31/7. Det går bra att boka tider via onlinebokningen

Vi har semesterstängt fram till 31/7. Det går bra att boka tider via onlinebokningen

BehandlingPris
Kiropraktisk behandling:670kr
Kiropraktisk behandling student:570kr
Massage 30min450kr
Massage 45min675kr
Fibro/avslappningsmassage 90 min:1095kr

Kontaktuppgifter

E-post

info@ahnkiropraktorerna.se

Ring oss

035 – 12 99 22

Adress

Söndrumsvägen 29
302 37 Halmstad

Kontaktformulär